NE POTI SUNA LA:   0237 224 622

Pelerinaj Sf.Dumitru

Grecia, Europa

Un pelerinaj de 5 zile pe ruta Bucuresti – Sofia – Souroti – Salonic – Meteora – Valea Tembi

BUCURESTI – SOFIA – SOUROTI

Ziua 1/ Miercuri –  23.10

Intalnire la ora 20:30 la Academia Militara Romana – Bucuresti, plecare la ora 21:00 pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Souroti. Traseu de noapte catre Souroti.

SOUROTI – SALONIC

Ziua 2 /Joi – 24.11

PELERINAJ-SF.-DUMITRU

In cursul diminetii ajungem in Souroti si facem o scurta oprire la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul unde se gasescMormantul Cuv. Paisie Aghioratul, precum si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Ne continuam traseul spre Salonic.Cazare hotel El Greco 3 *+ in Salonic.

Va invitam la un tur al orasului Salonic unde vom admira centrul istoric al orasului, Biserica Sf. Dumitru (cea mai veche biserica crestina din Grecia, Rotonda fiind construita initial ca mausoleu pentru imparatul Galerius), biserica Sf. Sofia (aici se afla moastele Sf. Vasile cel Nou ),Sf. TeodoraBaile Romane si apoi ne bucuram de o scurta pauza pe faleza de langa emblema orasului Salonic – Turnul Alb. Timp liber in Salonic.

SALONIC – ( METEORA)

Ziua 3 /Vineri 25.10

Mic dejun. Timp liber in Salonic sau OPTIONAL va invitam sa descoperiti Meteorele – aceste veritabile muzee bizantine, situate “intre cer si pamant”, in varful unor stanci gigantice, in forma de turnuri, unice in Europa. Inainte de a urca la manastiri vom face un scurt popas la Atelierul de Pictura a Icoaneleor Bizantine unde vom invata din taina fauririi icoanelor. Vizitarea a doua dintre manastiri (Marele Meteor si Sf. Stefan) va vor imbogati spiritual si cultural. Ne continuam traseul prin Valea Tembi catre Salonic unde vom face un scurt popas la Schitul Sf. Paraschieva – loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a afectiunilor oculare. Cazare hotel El Greco 3*+ in Salonic.

SALONIC

Ziua 4/Sambata 26.10

Dimineata dupa micul dejun va invitam sa participati la Slujba de Praznic a Sfantului Dumitru – Biserica Sf. Dumitru(unde se afla moastele Sf. Dumitru Izvoritorul de Mir si Sf. Anisia). Dupa amiaza timp liber pentru shopping sau relaxare. Cazare la hotel El Greco 3*+ in Salonic.

SALONIC – MANASTIREA RILA – SOFIA – BUCURESTI

 Ziua 5/Duminica 27.10 

Mic dejun. Plecam spre Romania pe ruta Promachonas – Kulata – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti, cu o scurta vizita la unul dintre cele mai importante monumente cu arhitectura medievala religioasa din Bulgaria – Manastirea Rila – situata in inima muntilor pe malul drept al raului cu acelasi nume. Ne continuam traseul catre Sofia unde vom vizita Catedrala Sf. Alexandru Nevski – una dintre cele mai mari catedrale din peninsula Balcanica.  Sosire in Bucuresti  in cursul diminetii in functie de conditiile de trafic.

Hotel EL GRECO 3*+

Hotel El Greco este situat central în Salonic, la doar 10 minute de mers de piața Aristotelous şi de Turnul Alb, inconjurat de numeroase oportunitati pentru shopping .

Restaurantul Hotelului El Greco oferă un mediu prietenos, în care oaspeţii pot savura preparate din bucătăria modernă grecească şi mediteraneană. Acesta include, în plus, o colecție mare de vinuri.

mai multe detalii

Facilitati

 • spații de cazare confortabile
 • internet Wi-Fi gratuit
 • acces la internet de mare viteză
 • aer condiţionat
 • TV prin satelit
 • frigider mic

Detalii

Conditii si preturi

Grup minim 40 pers.

Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala respectiv in Bulgaria  – leva, Grecia-euro.

 • Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de pers.
 • In cazul nerealizarii unui grup minim de 40 de participanti agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar. In cazul realizarii unui grup intre 30-39 de persoane agentia isi rezerva dreptul de a majora tariful cu 10 €/pers.
 • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

DATE DE PLECARE

LOC IN CAM. DBL/TRP 

COPII 6.99-12 ANI

SUPLIMENT SINGLE

23.10.2013

159 €

129 €

 80 € 

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
 • 3 nopti cazare cu mic dejun la Hotel El Greco 3*+
 • tur de oras : SalonicSofia
 • vizita la: Catedrala Sf. Dumitru, Biserica Sf. Gheorghe;  Sf. Sofia; Manastirea Rila; Catedrala Sf. Alexandru Nevski    
 • Insotitor de grup
 • Asigurarea medicala ;
 • Intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali ;
 • Vizitele incluse in program nu includ taxele de intrare la obiectivele turistice ;
 • Excursie de 1 zi la Meteora si Manastirea Sf. Paraschieva 30 €/pers si 20 €/copil

Nu se acorda reduceri pentru cel de-al 3-lea adult in camera. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

NU RATATI REDUCERILE SI OFERTELE SPECIALE!

 • Reduceri de 3-10% pentru grupuri de minim 6 pers! Procentul de reducere se acorda in functie de numarul de persoane (mai mare de 6) inscrise la acelasi program, in aceeasi data de plecare, reprezentand in procente jumatatea numarului  din totalul de persoane (ex: 3% pentru 6 pers, 4% pentru 8 pers, 5% pentru 10 pers, etc.)
 • Reducere de 5€/pers pentru ultimele 4/5 locuri in autocar! (in functie de disponibilitatea locurilor in momentul rezervarii)

* Ofertele speciale sunt valabile pentru inscrieri cu avans 50% si cu plata integrala pana la expirarea ofertei. Rezervarile efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulari/modificari.

Contractul de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice

Anexa nr.1

 • Detalii avans/plata: in momentul rezervarii pachetului de servicii se va achita un avans de 30%, diferenta putand fi achitata cu pana la 15 de zile inainte de plecare.
 • In cazul ofertelor de tip early booking / last minute, rezervarea se va face conform ofertei, fara drept de retragere.

Plata se poate efectua in euro sau in lei la cursul BNR din data realizarii platii + 2% coeficient de risc valutar.

 1. Asezarea in autocar: va fi realizata de catre insotitorul de grup/reprezentantul agentiei la imbarcare, conform diagramei de imbarcare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). In cazul in care exista mai multe autocare pe aceeasi destinatie, diagramele vor fi refacute in functie de punctele de debarcare necesare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). Din aceasta cauza locurile solicitate/rezervate de dumneavoastra pot fi modificate de catre Agentia Tour-operatoare ( valabil doar pentru circuitele cu autocarul ).
 2. Punctele de frontiera: La punctele de frontiera se va prezenta pasaport valabil pe durata sejurului ( obligatoriu pentru tarile NON-UE ) sau cartea de identitate valabila pe durata sejurului. In cazul in care nu exista carte de indentitate (vezi regimul minorilor), este obligatorie detinerea pasaportului. Nu este permisa traversarea frontierei cu  vechiul buletin de identitate (documentul de identitate anterior emiterii cărtii de identitate) sau cu certificatul de nastere.

Agentia Tour-operatoare nu raspunde în niciun mod fată de turist in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a permite acestuia accesul pe teritoriul statului de destinatie ori de tranzit sau în situatia în care aceleasi autorităti refuză turistului parasirea teritoriului statului în cauză.

 1. Minorii care calatoresc insotiti de unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la frontiera acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de parinti, trebuie sa prezinte la punctul de frontiera acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa detina cazierul judiciar valabil. Pentru orice alte informatii cat mai actualizate cu data plecării va rugam să accesati www.politiadefrontiera.ro .
 2. Alte nationalitati: Cetatenii de alte nationalitati decat cea romana, sunt obligati sa se informeze si sa obtina documentele necesare calatoriei in functie de tara unde vor sa calatoreasca (si tarile de tranzit).
 3. Clasificarea unitatilor de cazare: La semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, turistului/beneficiarului sau reprezentantului acestuia i-a fost adus la cunostintă faptul că, în momentul de fata nu exista in tările de destinatie ale Agentiei Tour-operatoare un sistem unic de clasificare a unitatilor de cazare, fiecare tara practicând un sistem propriu de clasificare. In  consecintă nu se poate compara în detaliu clasificarea hotelurilor/studiourilor si/sau vilelor turistice de aceeasi categorie din tari diferite.

Pentru mai multe detalii se poate consulta catalogul Agentiei Tour-operatoare cu privire la clasificarea unitatilor de cazare contractate de Agentie in functie de locatie, conditii si servicii oferite etc.

 1. Reclamatii: Eventualele reclamatii referitoare la conditiile de  cazare sau orice alte nelamuriri legate de desfasurarea programului ce vor fi constatate de către turist la fata locului se vor face în scris in termen de 3 zile dupa incheierea circuitului direct la agentia la care au fost contractate serviciile.
 2. Excursiile optionale se efectueaza numai dupa intrunirea unui numar minim de participanti ( in functie de program ).
 3. Bunurile pierdute/furate: Agentia Tour-operatoare nu raspunde pentru  bunurile pierdute / furate ale turistilor pe toata durata desfasurarii programului turistic.
 4. Mijloacele de transport: Toate mijloacele de transport utilizate de către Agentia Tour-operatoare prezintă caracteristicile necesare, conform legislatiei în vigoare, pentru a fi destinate transportului international de persoane, având clasificarea cerută de lege. In cazul in care grupul format va avea un numar mai mic de turisti decat cel necesar asigurarii transportului cu autocarul, agentia Tour-operatoare va oferii un mijloc de transport conform cu numarul de persoane(minibus, microbus), respectand normele in vigoare referitoare la categoria/clasificarea mijlocului de transport în cauză.
 5.  Transferurile din tara: In cazul transferurilor din tara, acestea se pot efectua in functie de numarul de persoane cu: autoturism, minibus, microbus sau autocar, locurile nefiind cele de pe diagrama finală de imbarcare ci aleatorii.

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul comunicat in informare cu cel putin 30 de minute inainte si sa contacteze conducatorul auto cu cel putin 1 ora inainte de plecare, deoarece pot aparea decalaje din cauze obiective si independente de agentia Tour-operatoare;

Reguli privind trasportul cu autocarele agentiei

Daca optati pentru calatoria cu unul dintre autocarele agentiei noastre va rugam sa tineti cont de urmatoarele :

 • Prezentarea la locul de imbarcare  se va face cu 30 de minute inainte de plecare;
 • Pe toata durata traseului se vor face popasuri din aproximativ 3 in 3 ore.
 • Pesoana de contact pentru imbarcare se va contacta cu maxim 2 ore inainte de ora anuntata pentru imbarcare.

Asigurarea calatoriei: Va recomandam sa incheiati asigurarea medicala pentru orice calatorie in strainatate. Totodata va sugeram ca la achizitionarea unui pachet turistic sa incheiati asigurarea storno pentru a evita eventualele neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.

Semnatura turist