NE POTI SUNA LA:   0237 224 622

Pelerinaj Ucraina

Ucraina, Europa

Ziua 1|02 iulie 2018: Bacau – Bănceni – Cernăuți
Ora 05:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Cernăuți pe traseul Bacau – Fălticeni –
Suceava – Siret – Banceni – Cernăuți. Poposim la Manastirea Bănceni – sfant lacas de inchinaciune al
romanilor din Ucraina, unde se afla moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara. Parasim frumoasa
Manastire si ne indreptam spre Cernauti: tur de oraș împreună cu ghidul local în limba română.
Vizităm: Mitropolia, Teatrul, Universitatea, mormântul lui Aron Pumnul, apoi vom avea timp liber pe
artera pietonală Olga Kobileanska. Cazare hotel 3/ 4* Cernauti.

Ziua 2|03 iulie 2018: Cernăuți – Manastirea Boian – Kiev
Mic dejun. Ne inchinam la Icoana Maicii Domnului de la Boian. Ne deplasăm spre Kiev, capitala
Ucrainei, denumit și Mamă a tuturor orașelor slave, este una dintre cele mai vechi așezări din Europa.
Ridicat pe colinele care mărginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oraș prosper și atractiv, plin de
farmecul parcurilor nesfârșite și a monumentelor istorice impresionante. Cazare si deplasare pe una
din faimoasele artere de restaurante pentru servirea cinei. Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 3|04 iulie 2018: Kiev
Mic dejun. Ne indreptam spre Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – din 1050, model de
organizare pentru celelalte asezaminte monahale rusesti: ne putem inchina la peste 100 de moaste
de sfinti; unul dintre cele mai renumite ansambluri monahale ale lumii ortodoxe. Dupa-amiaza ne
deplasam la Manastirea Sf. Arh. Mihail de pe dealul Zverinetsky (Gradina Botanica), una dintre
primele manastiri rupestre ale spatiului slav. Manastirea Sf. Iona si Sihastria Kitaelv – moastele Sf.
Teofil cel Nebun pentru Hristos, mormantul si pestera Sf. Dositeea. Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 4|05 iulie 2018: Kiev – Cernigov – Kiev
Mic dejun. Plecam spre Cernigov, unde vizitam: Catedrala Sfanta Treime/ Manastirea Sfanta Treime
a Sf. Ilie unde ne inchinam la Sf. Lavrentie, Sf. Ierarh Teodosie, Sf. Ierarh Filaret. Manastirea Adormirii Maicii Domnului Elet, Pestera Sf. Antonie cu bisericile subterane de la anul 1000 si Casa Memoriala a Sf. Lavrentie, in care acesta a vietuit in ultimii ani ai vietii sale si in care a fost vizitat de Sf. Prooroc Ilie, Dreptul Enoh si de Sf. Ap. si Evanghelist Ioan. Ne intoarcem la Kiev unde facem un tur de oras cu autocar si pietonal pentru a vizita obiectivele turistice ale frumoasei capitale. Cazare hotel 3/ 4* Kiev.

Ziua 5|06 iulie 2018: Kiev – Lavra Poceaev
Mic dejun. Vizitam Catedrala Sf. Vladimir din Kiev, care adaposteste moastele Sf. Varvara. Ne imbarcam in autocar si calatorim spre Poceaev. Ajungem seara la destinatie. Cazare hotel 3/ 4* zona Poceaev.

Ziua 6|07 iulie 2018: Lavra Poceaev – Bacau
Mic dejun. Lavra Adormirea Maicii Domnului, Poceaev – in sec. XII Maica Domnului se arata sub forma unui stalp de foc, catorva calugari care se retrasesera in padure. Urma piciorului ei s-a imprimat pe piatra, iar de sub piatra a aparut un izvor tamaduitor. Prima atestare scrisa: 1527. Astazi este una dintre cele 3 mari lavre ale Ucrainei, alaturi de Lavra Pecerska din Kiev si de Lavra Sveatogorsk. Inchinare la urma Maicii Domnului pe piatra, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Poceaev. Inchinare la moastele Sf. Iov si ale Sf.Amfilohie; pestera Sf. Iov (sec XVI; in care sfantul Iov a trait 40 de ani, se spune ca atunci cand se ruga, se auzeau ingerii cantand). Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre tara. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

CERNAUTI – BANCENI – KIEV – LAVRA POCEAEV

02.07-07.07.2018
(5 nopti / 6 zile)
TRANSPORT AUTOCAR

Plecare din Bacău.
224 €/persoana

BONUS – Prima Sfântă Liturghie,
într-una dintre peșterile Lavrei
Pecerska/ Lavra Peșterilor

SERVICII INCLUSE:
• Transport cu autocar 3*, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audiovideo;
• Cazare 5 nopti cu mic dejun în hoteluri 3/4* Cernauti, Kiev si Poceaev, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv;
• Ghid si preot insotitor din partea agentiei;
• Ghid local in Cernauti;
• Tur de oras cu autocarul Cernauti si Kiev.

SERVICII NEINCLUSE:
• Recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno:
~47 lei/pers. sau Asigurare medicală: ~30 lei/pers. (indiferent de vârstă);
• Intrările la obiectivele turistice;
• Alte servicii decat cele mentionate în
programul excursiei.

TARIFE SUPLIMENTARE:
• Supliment single: 80 euro

1. Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

2. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

3. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

4. Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

5. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră. In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

6. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc. nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

7. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie

8. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme etc.
Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

9. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

10. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

11. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

12. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

13. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagramei de imbarcare.

14. Grup minim 40 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 20 zile calendaristice inaintea plecarii.

15. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

16. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

17. Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare – pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos.